Mange tror det er en sammenheng mellom fargen på ølet og hvor fyldig, kraftig og sterkt ølet er. Ser man et svart øl så forventer mange et tungt og kraftig øl, men...
Det er mye som kan ødelegge et godt øl, og jeg har tidligere skrevet om hva sollys kan gjøre med ølet ditt. Det kan være enkelt å skylde på bryggeriet når øl...
Et ord som stadig oftere dukker opp sammen med humletyper er «cryo». For full forståelse av hvorfor dette har blitt så populært blant bryggeriene, vil jeg først starte med en kort innføring...
Det er endelig vår og vi ser nok en GIGANTLANSERING på Vinmonopolet vårt! Totalt, i alle utvalg, slippes det denne fredagen hele 339 ulike øl! En del øl ble lansert i Tilleggsutvalget...
Denne måneden har de fleste av postene på bloggen handlet om Belgia. I Belgia er det ikke uvanlig at bryggeriene tilsetter andre ingredienser enn bare vann, malt, humle og gjær i ølet...
Jeg har tidligere denne måneden skrevet om øllandet Belgia og hvorfor det nå er et land de nye håndverksbryggeriene ser til og henter inspirasjon fra. Fra Belgia kommer en rekke ølstiler: alt...
En rekke ølstiler har opphav i Belgia, og Oude Geuze (også skrevet Gueuze) er en av disse. Dette er nok det nærmeste vi kommer det øl opprinnelig smakte, før man fikk kontroll...
Når man begynner å sette seg inn i øl så merker man raskt at tradisjonell engelsk øl ofte har ganske lav alkohol, mens vi i Belgia ser at mange øl har en...
Februar er her og med så mye surøl som gjøres tilgjengelig på Vinmonopolet, er det passende å ha Belgia som et gjennomgående tema på bloggen denne måneden. Belgia er kjent for sitt...