Mitt 2020 øl-år oppsummert

Nå er snart dette surrealistiske året bak oss, så jeg tenkte det kunne være kjekt med en oppsummering. Min hverdag består vanligvis av mye reising med jobb, men i år skulle alt endres. Jeg var tidlig i år klar for å reise lite, men av en litt annen grunn enn du kanskje tror.

Få reiser

Det ble noe reise i starten av året, både for å besøke et bryggeri i utlandet, men også for en ølfestival i England.

I slutten av februar ble det en tur med samboer til Göteborg, og på avreisedagen fant vi det ut: hun var gravid! Jeg klarte uansett å lure henne med på noen ølpuber i Göteborg. Heldigvis finnes det en rekke herlige alkoholfrie øl for tiden, så man slipper å føle seg helt utenfor. Høydepunktet på turen var definitivt Omakase-restauranten Koizen. Ølutvalget der var helt ok. Det er visst begrenset med Japansk øl i Sverige også, men alltid gøy med sake.

Bilde fra Koizen i Göteborg. Kokken flamberer mat.
Fra Koizen i Göteborg.

Vi var for så vidt ekstremt glade for at vi rakk denne turen i slutten av februar, rett før koronaen ødela alt – for et spahotell med korona-regler begrenser en del.

Hjemme igjen

Hjemme i Oslo igjen ble Vinmonopolet den viktigste kilden til gode ølopplevelser. Jeg har vel aldri i mitt liv brukt så mye penger der som i år! Men det er jo naturlig. Pengene som vanligvis har gått til bar og restaurant gikk nå i stor grad til Vinmonopolet. Der har det stort sett blitt NEIPA, surøl og noen Stouts, samt at jeg har oppdaget noen nye alkoholfrie øl som ofte havner i kurven. Men det er definitivt mest NEIPA det har blitt!

Det ble én ølmiddag hjemme i år med venner. En treretters bestående av:
Forrett: Oude Geuze + rekecocktail
Hovedrett: Weissbier + lysing
Dessert: Stout og fatlagret surøl + sjokoladefondant

Av disse er vel definitivt Weissbier paret med hvit dypvannsfisk min favoritt. Prøv også Weissbier med uer. Namnam!

Sjokoladefondant med Stout og surøl. Funker godt på hver sin måte.

Sommerferien

Sommerferien ble også litt amputert i år, men det ble da en tur til det glade Sørland, nærmere bestemt Kristiansand. Igjen besøkte vi de fleste av byens kjente ølpuber, samt at jeg fikk smakt nye øl fra lokale bryggerier. På vei hjem ble det en tur innom Støtvig Hotell på Larkollen. Anbefales! Ikke nødvendigvis på grunn av ølet, men de leverte på det meste.

Det var også i sommerferien i år at jeg endelig fikk satt mitt ønske om å starte en blogg ut i live! 12. juli 2020 ble det første innlegget på denne bloggen postet. Jeg postet svært ofte i starten for å få på plass artikler og innhold, men har naturlig nok roet det litt ned med tiden. Det har i år vært nesten 4.000 brukere innom bloggen, noe jeg synes er utrolig gøy! Jeg hadde ingen forventninger i det hele tatt. Det gir meg glede og et nytt nivå av lærdom å skrive om øltemaer på denne måten. Jeg har definitivt sett hva som funker og ikke funker, men målet er fortsatt at folk skal kunne lære om øl. Både ved å følge bloggen aktivt eller å tilfeldigvis snuble over den i et Google-søk.

Høsten og vinteren

Høsten og vinteren har bestått av hjemmekontor og lite sosial kontakt. Men desto mer tid til bloggen! Samtidig har mye av tiden gått med til å forberede ankomsten til vesla, som for øvrig ble født 22. oktober. Etter dette ble livet naturlig nok snudd på hodet, og det ble annet fokus enn blogg på meg. Lite søvn og lite tid har heller ikke gitt meg energi til verken nok trening eller blogging.

Alt i alt et annerledes, men like fullt spennende år for meg. Helt ærlig, så har det vært deilig å være så mye hjemme selv om jeg definitivt savner å reise!

5 Kommentarer on “Mitt 2020 øl-år oppsummert

  1. My spouse and I absolutely love your blog and find almost all of your
    post’s to be just what I’m looking for. Would you offer guest
    writers to write content for you? I wouldn’t mind
    creating a post or elaborating on many of the subjects you write about here.
    Again, awesome web log!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait