Humle er en av de fire basisingrediensene i øl. Tradisjonelt har øl vært brygget av disse fire ingrediensene:
Jeg kommer til å ta for meg alle ingrediensene og skrive om disse. La oss starte med humle.
Humleplanten
Dagens IPA-fokus har gitt humlen hovedfokuset. Humle er ingen summende, levende ingrediens, men en plante. En slyngplante for å være presis. Den kan bli opp mot 15 meter høy, men er oftest et sted mellom fire til ni meter. Planten er en villplante og kommer opprinnelig fra Kina, men dyrkes nå over hele verden.
Det er små konglelignende blomster fra hunnplanten som bruker til ølbryggingen. Gutta er ubrukelige her. Humlen høstes fra august til september og begynner å råtne etter bare noen timer. For å forhindre dette fryses humlen eller presses til pellets. Det er stort sett pellets bryggere tilsetter i ølet.
Drikk humledominert øl mens den er fersk
Humlen er generelt alltid dårlig på å holde seg fresh, og også en viktig grunn til at humledominerte øl (slik som IPA) bør drikkes så fersk som mulig for å holde mest mulig av dens aroma og smak. Humlearoma og -smak begynner å tape seg etter bare noen få måneder! Dette er grunnen til at bryggere gjerne skriver noe slik som «Drink fresh, hops fade fast» på boksene.
Humle i bryggeprosessen
Når man brygger øl tilsetter man humlen under koking. Når humle koker gir det bitterhet til ølet. Mest aroma og smak får man om humle tilsettes mot slutten av kokeprosessen, slik at de skjøre aromaene og smakene forblir i ølet. Humle kan til og med tilsettes mens ølet gjæret. Dette kaldes «Dry Hopping» og har fått betegnelser som «DDH» (Double Dry Hopped), «TDH» (Triple Dry Hopped) og liknende. Det var nok humleprat for denne gang.
Jeg kommer tilbake til spesifikke humlesorter og kjente humledyrkende områder i senere poster!
Hi my loved one! I want to say that this article is awesome, great
written and include approximately all important
infos. I would like to peer extra posts like this .
Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
Very helpful information particularly the last part 🙂 I care for such info a lot.
I was seeking this certain info for a very long time.
Thank you and good luck.
It’s remarkable for me to have a site, which is valuable for my knowledge.
thanks admin
I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
It’s pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as
you did, the web will be a lot more useful than ever before.
Wow, that’s what I was seeking for, what a information! present here
at this weblog, thanks admin of this site.
Very good article. I definitely love this website. Continue
the good work!
Its such as you learn my thoughts! You seem to grasp a lot
about this, such as you wrote the e-book in it or something.
I feel that you can do with a few percent to pressure the message home a little bit, but other than that, that is excellent blog.
A great read. I’ll certainly be back.
If some one wishes expert view concerning blogging and
site-building then i advise him/her to pay a visit this blog, Keep up the pleasant work.
Hi there to every , for the reason that I am truly keen of reading this blog’s post to be updated regularly.
It includes nice information.