Ølbloggens første kapittel

Hva skal egentlig ølbloggen handle om? Jeg har flere ideer i hodet, som dere ser under. Jeg ønsker å ha interessante og lærerike innlegg, som både når ut til ølinteresserte, men også de som starter sin ølreise nå.

Forstå ølstiler

Det å se på ølstiler kan være forvirrende. Bare se på India Pale Ale, og hvor mange underkategorier det finnes: IPA, Black IPA, NEIPA, Session IPA, West Coast IPA, East Coast IPA, Modern IPA, Hazy IPA. Nei, det er på tide med en ryddig kategorisering her som er enkel å forstå!

Ingredienser i øl

I utgangspunktet finnes det kun fire ingredienser i øl: vann, malt, humle og gjær. Det er sammensetningen og variasjoner av disse fire ingrediensene som skaper mangfoldet i ølutvalget. I tillegg tilsetter gjerne bryggere i dag flere ingredienser, som for eksempel frukt.

Lær om øl ved å forstå bryggeprosessen

Brygging av øl er gøy, og alle kan gjøre det hjemme. Å forstå hva som bidrar til de ulike smakene er essensielt for å forstå ølstiler og hva som passer til hvilken mat.

Nyheter

Det skjer mye i ølbransjen over hele verden. La oss se til USA, som er foregangslandet når det gjelder håndverksøl: for 10 år siden, i 2010 fantes det 1.813 bryggerier der. Ved inngangen til 2020: 8.386 bryggerier!

Mat og øl

Kommer ikke utenom dette temaet. Øl er en drikke som naturlig passer sammen med mat. Øl har kullsyre, som vinen mangler, og gjør at øl fungerer utmerket til mat. Dette blir ikke hovedfokus på ølbloggen, men er et tema jeg kommer innom iblant.

Innblikk i min hverdag

Som Brand Manager i et importselskap som har spesialisert seg på håndverksøl og kvalitetssprit, jobber jeg tett med flere av verdens største og beste bryggerier. Jeg føler meg utrolig heldig som får reise verden rundt for å utforske øl og besøke bryggerier.

Kom gjerne med innspill til temaer eller hva jeg kan gjøre annerledes.

1 Kommentar on “Ølbloggens første kapittel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait