Besøk et bryggeri i år

Gjennom alle årene jeg har jobbet med øl har jeg anbefalt folk å besøke bryggerier. Bryggeriene rundt om i Norge viser gjerne frem bryggeriene sine for de som er nysgjerrige.

Jeg synes i hvert fall det er utrolig gøy å snakke med folkene bak ølet og se hvordan ølet produseres. Og etter en bryggeri-tour passer det jo perfekt med et ferskt øl brygget på stedet! Også ender man fort opp med en t-skjorte og en caps. Alltid. Nå har vi fått enda en god grunn til å besøke bryggerier: nemlig bryggeripasset.

Hva er bryggeripasset?

Bryggeri- og drikkevareforeningen (BROD) har 133 medlemmer. Disse medlemmene er norske bryggerier. Bryggeriene har mistet store deler av sin inntekt nå i pandemien og trenger din hjelp mer enn noen gang.

Bryggeripasset er rett og slett en liten stempelbok og alle bryggerimedlemmene til BROD har fått stempel med sin logo. Det du skal gjøre er å samle så mange mulig ved å besøke bryggeriene rundt omkring i Norge.

Passet er gratis å få, så det er bare å bestille og få det tilsendt hjem i postkassa. Det tok litt tid før jeg fikk mitt, så bestill i god tid før du skal besøke et bryggeri. Enkelte bryggerier har ekstra pass liggende, men jeg ville ikke satset på det.

En åpen bok med mange stempel fra ulike bryggerier.
Stempelbok er brukt tidligere. Dette er fra en ølfestival.

Stempelbok er brukt tidligere

Stempelbok høres kanskje veldig originalt ut, men det er faktisk blitt brukt tidligere. Ølfestivalen What’s Brewing i Stavanger hadde dette i 2017. Besøkende kunne skaffe stempel fra hvert bryggeri, noe som motiverte en til å smake øl fra alle. Genialt! Det ga en mulighet til å prøve og bli overrasket over noe man egentlig ikke hadde tenkt å smake. De fleste går jo til de «hypa» bryggeriene der det er kø. Ofte er dette en god idé, da disse går først tomme for øl.

BrewDog har noe liknende

I tillegg har det skotske bryggeriet BrewDog Brewery gjort noe liknende. BrewDog har 84 barer rundt omkring i hele verden. En av de ligger her i Oslo på Grünerløkka, og heter BD57. De fleste av barene er riktignok i Storbritannia.

Din «jobb» er å besøke barene og få stempel i det de kaller Intergalactic Beer Visa. Igjen, dette er en gratis bok, og man får belønninger underveis mens man samler stempel. Passer fint for de som er glade i å reise og å kombinere dette med å besøke barer.

Liste over tilgjengelige bryggerier som har stempel til det norske bryggeripasset finnes nederst på nettsiden til bryggeripasset. Bryggeriene er spredt over hele landet i hele 12 ulike fylker.

Ler mer fra Ølbloggen her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait