Humleserien del 4: Vic Secret

På tide å dekke en ny humle, og denne gangen tar vi turen til andre siden av verden – nærmere bestemt Australia. De er kjent for humledyrking og Vic Secret er relativt ny humle som kommer derfra.

Vic Secret kommer fra området Victoria (forkortet Vic), nord for Melbourne sør-øst i Australia, og ble først dyrket i år 2000. Det var derimot ikke før i 2013 at den ble kommersielt tilgjengelig for bryggere.

Det er selskapet HPA breeding program som står bak humlen. Den er en krysning av humle fra Australia og humle fra Wye College nær Kent, i England. Wye College står også bak humletyper som blant annet Northern Brewer, Challenger, Brewers Gold og Target.

Bruksområder

Vic Secret er kjent sin aroma, men fungerer også som en bitterhumle. Det er best å tilsette denne humlen sent i bryggeprosessen. Tilsett den rett etter koking eller under tørrhumling for å beholde mest mulig av aromaen.

Vic Secret bidrar til å gi aroma og smak av ananas, furunål og urter til ølet. Den passer derfor best i Pale Ale og IPA, men funker også i Porter og Stout. Dette er en humle som kan brukes i en Single Hop IPA.

Som nevnt ble humlen kommersielt tilgjengelig i 2013, og allerede året etter hadde Nøgne Ø fått fatt i den og brygget en vestkyst IPA med den. Ølet het Nøgne Ø Vic Secret og Sammy Myklebust publiserte saken på Ølportalen.

En vei i Australia med skiltet "Drive on left in Australia".

Her finner du alle delene av humleserien:

Humle
Del 1: Mosaic
Del 2: Strata
Del 3: East Kent Golding
Del 4: Vic Secret
Del 5: Citra
Del 6: El Dorado

Les mer fra Ølbloggen her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait