Humleserien del 3: East Kent Golding

I del 3 av humleserien beveger vi oss ut av USA og inn i England, der vi besøker humletypen East Kent Golding. Denne humlen er kjent for å gi smak til den tradisjonelle Alen fra England.

Les del 1 av humleserien om Mosaic, her.
Les del 2 av humleserien om Strata, her.

Vil du vite mer om hva humle er, anbefaler jeg å lese denne teksten om humle først.

Historien til humlen

East Kent Golding er selve «O.G» innen engelske humlevarianter. Den finnes i ekstremt mange klassiske engelske øl. Når man definerer hva engelsk humle smaker og lukter kan man egentlig «copy paste» karakterene til East Kent Golding.

Humletypen kommer, som navnet tilsier, fra området Kent, sørøst i England. Ikke for langt unna London. Bønder fra Flandern i Belgia begynte å dyrke humlen her på 1400-tallet. Den offisielle lanseringen lot derimot vente på seg og skjedde for bare rundt 100 år siden.

Humlen er navngitt etter mannen som først dyrket den, Golding. Den er en kloning av humletypen Canterbury Whitebine. Humletypen Golding dyrkes nå over hele verden, men kan kun kalles en East Kent Golding når den kommer fra den østre delen av Kent.

East Kent Golding ble populær blant britiske bryggere på slutten av 1790-tallet og mange forsøkte å kopiere den uten hell.

En bag med humlepellets sett ovenfra.
En pose med humlepellets. Bildet brukes med tillatelse av BrewDog.

Dagens bruk

East Kent Golding er blitt svært populær for sin unike aroma og smak. Humlen fungerer utmerket til tørrhumling, men gir også en deilig bitterhet til øl. Den kan derfor brukes som både aroma- og bitterhumle.

I dag er det stort sett de tradisjonelle eller mindre håndverksbryggeriene som velger East Kent Golding.

Kjennetegn ved East Kent Golding

Som nevnt kan denne humletypen definere hva en humle fra England bør lukte og smake. Det er East Kent Golding og Fuggle som er de vanligste engelske humletypene.

Den har spesielt en jordaktig smak, som er vanlig i engelske øl. Samtidig finner du smak av aprikos og krydder. Når IPA først ble populært var det East Kent Golding den ble brygget med.

Her finner du alle delene av humleserien:

Humle
Del 1: Mosaic
Del 2: Strata
Del 3: East Kent Golding
Del 4: Vic Secret
Del 5: Citra
Del 6: El Dorado

Les mer fra Ølbloggen her:

2 Kommentarer on “Humleserien del 3: East Kent Golding

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait